Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 9 oktober 2004.

Bijschriftzaterdag, 9 oktober 2004

God trekt de aandacht

‘De stem des Heren is vol kracht, de stem des Heren is vol glorie.’

Cultuurzaterdag, 9 oktober 2004

Tryater hoopt toch op extra overheidsgeld

Leeuwarden - Het Friese theatergezelschap Tryater doet een laatste poging om extra geld te krijgen van de rijksoverheid. Dat heeft Bearn Bilker, voorzitter van het bestuur van Tryater, vrijdag gemeld.

Economiezaterdag, 9 oktober 2004

‘Voorkom overschotten landbouw arme landen’

Den Haag - Stimulering van de landbouw in ontwikkelingslanden moet niet leiden tot overproductie en vernieling van de plaatselijke ecologie.

Economiezaterdag, 9 oktober 2004

‘Blijf handel derde wereld beschermen’

Den Haag - Het opheffen van handelsbarričres voor de suikerproductie moet minder snel worden doorgevoerd dan de Europese Commissie vorig jaar heeft voorgesteld. Dat is de mening van een groot deel van de veertien non-gouvernementele organisaties (ngo's) die gisteren bijeenkwamen om een standpunt te bepalen ter bestrijding van de armoede in de ontwikkelingslanden.

Hoofdartikelzaterdag, 9 oktober 2004

Voor de Friese zaak…

Dat was de landelijke media wel een plaatje waard: ernstig kijkende Statenleden die, met het pompeblędendundoek in de gebalde knuisten, de roltrappen van de Tweede Kamer bestijgen. Bestuurders van Fryslân pleitten 15 september voor de Friese zaak in het huis van de Staten Generaal. Deze week werd bekend wat de missie heeft opgeleverd: hoegenaamd niets. De zestig miljoen euro die het Noorden nu jaarlijks ontvangt om z’n werkgelegenheidsachterstand weg te werken, wordt vanaf 2007 over heel Nederland uitgesmeerd en Fryslân zal z’n best moeten doen daar nog een graantje van mee te pikken. De toch al ernstig verdunde spoeling is uitsluitend bestemd voor zogenaamde ‘kennisintensieve economie’, en dat is niet het soort banen waarop de vele laaggeschoolde Friese werklozen zitten te wachten.

Regiozaterdag, 9 oktober 2004

‘Mooi icoon geeft een goed gevoel’

Hilaard – Het aquablauw spat de bezoeker van de Koptisch Orthodoxe Kerk in Hilaard tegemoet. ,,Het is een kleine kerk. Blauw geeft hem meer diepte”, verklaart Adel Nassief. De 42-jarige Egyptische kunstenaar werkt sinds deze week aan een fresco in de Orthodox Koptische kerk in Hilaard.

Regiozaterdag, 9 oktober 2004

Dorpshuis Hallum krijgt geld provincie

Hallum – Hallum kan extra in de handen knijpen. Het dorp opende gistermiddag feestelijk het nieuwe multifunctioneel centrum It Trefpunt én kreeg daarbij de toezegging van gedeputeerde Andriesen dat de provincie alsnog zal bijdragen in de kosten van het nieuwe centrum.

Regiozaterdag, 9 oktober 2004

Dorpshuis is klaar; Wanswert valt in gat

Wanswert - ,,Ik denk wel dat we met z’n allen in een gat vallen.” Het klinkt als een grapje, maar Geert Tolsma uit Wanswert meent het. Dorpshuis Eldorado wordt vandaag feestelijk heropend. Sinds april vorig jaar ging er geen dag voorbij of er waren allerlei dorpsgenoten aan het verven, timmeren of tegels zetten. ,,Ik weet niet wat we straks moeten. Misschien kunnen we het kerkgebouwtje opknappen”, zegt Tolsma. Wanswert, dorp bij Birdaard, telt 214 inwoners. ,,Iedereen heeft wel iets aan het dorpshuis gedaan.” Voordat het werk kon beginnen, moest genoeg geld binnen worden gehaald voor de verbouwing. Via acties werd 44.000 euro opgehaald. Daarvan kwam 23.000 euro binnen via een succesvolle veiling, begin april. Het dorp stak daarnaast 2400 manuren in het gebouw. Subsidies brachten 112.000 euro op.

Regiozaterdag, 9 oktober 2004

Aquaduct onder Geeuw in Sneek plotseling onzeker

Woudsend/Sneek – Er komt mogelijk toch geen aquaduct onder de Geeuw, in de rondweg van Sneek. Gedeputeerde Mulder liet gisteren in Woudsend bij de start van de bouw van drie aquaducten in de zuidwesthoek doorschemeren dat de provincie Fryslân de financiering niet rond kan krijgen. Volgens de gemeente Sneek zijn de afspraken over de aanleg van het aquaduct allang rond. Het ontwerp is door de provincie al aanbesteed.

Geloof & Kerkzaterdag, 9 oktober 2004

Op de knieën bij de bron: het jodendom

Harlingen – Jarenlange studie van het jodendom heeft de leden van de werkgroep Kerk & Israël in Harlingen tot zelfstandige denkers gemaakt. ,,Het belangrijkste dat ik geleerd heb, is dat het er niet om gaat wat je precies gelooft, maar hoe je leeft”, zegt Anja Benning. Morgen wordt bij het 25-jarig bestaan van de werkgroep stilgestaan in een kerkdienst, waarin tevens rabbijn dr Tzvi Marx voorgaat.

Sportzaterdag, 9 oktober 2004

Van Dijk maakt scoren weer mogelijk

Leeuwarden – Cambuur kwam in acht competitieduels niet verder dan drie goals, maar vrijdag in de oefenwedstrijd tegen Jong Ajax werd dat wat bijna onmogelijk leek toch mogelijk. Cambuur won meer dan verdiend en deed wat aan zijn zelfvertrouwen door vier keer te scoren.

Weerzaterdag, 9 oktober 2004

Schraal

Vandaag is het wisselend bewolkt en blijft het op de meeste plaatsen droog. Er waait een matige en in het kustgebied nu en dan krachtige noordoostenwind. Het wordt 14 graden. Vannacht koelt het af naar 5 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties