Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 9 oktober 2007.

Cultuurdinsdag, 9 oktober 2007

Kunstenares Ada Stel opent tweede galerie

Workum - Kunstenares Ada Stel opent een nieuwe galerie in Workum. Naast galerie ArtiSjok in Tjerkwerd, sinds 1984 Stels thuishaven, opent ze deze maand een tweede galerie aan het Sûd in Workum. Hier gaat Stel eigen werk exposeren en thematische tentoonstellingen met werk van anderen, zo heeft de Friese kunstenares bekendgemaakt.

Dossierdinsdag, 9 oktober 2007

Frivool voetbalhandboek met serieuze inhoud


Economiedinsdag, 9 oktober 2007

Vos Transport in Noorden bijna verkocht

Veendam - De activiteiten van transportbedrijf Vos Logistics worden mogelijk verkocht aan de huidige directeur E. de Vries. De onderhandelingen zijn in een vergevorderd stadium. Eind volgende maand moet er duidelijkheid zijn, heeft de directeur laten weten.

Hoofdartikeldinsdag, 9 oktober 2007

‘Lekken’...

‘Lekken’ door politici, andere bestuurders en ambtenaren is tot de politieke en bestuurscultuur gaan behoren. Al jarenlang geven belanghebbenden nieuws door aan de pers op een tijdstip en/of een wijze die niet de bedoeling was. Meestal omdat de betreffende informatie vertrouwelijk is. De reden voor die vertrouwelijkheid is divers. Soms is het ‘nieuws’ nog niet ‘af’ en moet er nog een definitief besluit worden genomen; soms is het tijdstip om strategische redenen niet geschikt of soms is er sprake van het gebruik maken van het effect van het lekken: publieke verontwaardiging opwekken bijvoorbeeld, of juist publieke waardering. Beide reacties kunnen gevolgen hebben voor besluitvorming - precies zoals degene die lekte, het wil.

Regiodinsdag, 9 oktober 2007

Geld om kracht uit te buiten

Oranjewoud - De drie noordelijke provincies kunnen tot en met 2010 een bedrag van 120 miljoen euro aanspreken voor het stimuleren van de regionale economie in het programma Koers Noord. Minister van der Hoeven van Economische Zaken heeft 80 miljoen euro extra vrijgemaakt voor het Noorden, de provincies zelf leggen daar 40 miljoen naast.

Regiodinsdag, 9 oktober 2007

Nieuwbouw verplicht veel zuiniger

Oranjewoud - Nieuwbouwwoningen in Fryslân, Groningen en Drenthe moeten na 2011 verplicht veel zuiniger zijn dan de landelijke norm. Deze strenge maatregel is een van de onderdelen van het Energieakkoord dat het Noorden gisteren in Oranjewoud sloot met minister Van der Hoeven van Economische Zaken.

Regiodinsdag, 9 oktober 2007

Team op zaak-Vaatstra

Leeuwarden - Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de moord op Marianne Vaatstra opnieuw onderzoeken. Tien rechercheurs zijn onder leiding van advocaat-generaal I. Vermeulen bezig met het doornemen van het dossier van de opgeloste moordzaak van acht jaar geleden.

Regiodinsdag, 9 oktober 2007

PvdA-fractie gaat verder als ‘Djip Read’

Wommels - De vijf opgestapte PvdA-raadsleden in Littenseradiel gaan verder onder de naam ‘Djip Read’. Dat heeft voormalig PvdA-fractievoorzitter Jan Waterlander gisteravond bekend gemaakt tijdens de gemeenteraadsvergadering. Het is de bedoeling dat de raadsleden tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen in het voorjaar van 2010 voor de nieuwe fractie in de raad blijven zitten. Daarna wordt de groepering ontbonden, meldde Waterlander.

Regiodinsdag, 9 oktober 2007

Grutte Pier Race maakt doorstart

Bolsward - De Grutte Pier Race wordt nieuw leven ingeblazen. Het zeilevenement, dat in 2001 voor de negende en laatste keer werd gehouden, maakt op 20 oktober een doorstart.

Regiodinsdag, 9 oktober 2007

Wijken Dokkum krijgen facelift

Dokkum - De Dokkumer wijken Jantsjeszeepolder en it Fûgellân krijgen een opknapbeurt. De wijken krijgen samen 550.000 euro te besteden. De bewoners mogen de komende tijd plannen indienen.

Geloof & Kerkdinsdag, 9 oktober 2007

Vergrijzing bedreigt uitvoering kerkmuziek

Leeuwarden - Het vrijwilligerstekort in de Rooms-Katholieke Kerk kan in de toekomst zorgen voor problemen aangaande de uitvoering van de kerkmuziek. Bijna de helft van de Nederlandse parochies heeft nu al een tekort. Bijna 90 procent denkt over een paar jaar (nog grotere) problemen te hebben met de inzet van deze vrijwilligers. Dat staat in het KASKI rapport Uitvoering en beleid kerkmuziek in r.-k. parochies.

Geloof & Kerkdinsdag, 9 oktober 2007

Trainingsdag voor ‘coaches’ PKN

Leeuwarden - JOP, de jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland, houdt in maart volgend jaar een groot evenement voor jeugdleiders in de PKN. Het is de opvolger van Oprit. Met ‘JOP COACH live 2008’ wil JOP iedereen bereiken die betrokken is bij het plaatselijke jeugd- en jongerenwerk. Thema van de dag, die op 29 maart 2008 in Zwolle wordt gehouden, is: ‘Aansprekend coachen’.

Geloof & Kerkdinsdag, 9 oktober 2007

Friese bundel met Taizéliederen

Leeuwarden - Er komt volgend jaar een nieuwe bundel met Friese vertalingen van liederen uit Taizé. In de oecumenische kloostergemeenschap in Frankrijk komen jaarlijks tienduizenden bezoekers uit de hele wereld.

Geloof & Kerkdinsdag, 9 oktober 2007

Geloof is ‘ver-beelding’

,,Het was heel anders dan ik me had voorgesteld’’, zei een moeder na afloop van de kerkdienst. Het jeugdorkest van de plaatselijke harmonie had gespeeld tijdens de dienst voor bewoners en patiënten: 25 jongens en meisjes in rode uniformen en vijftig kerkgangers in bonte verscheidenheid. ,,Hoezo’’, vroeg ik. ,,Zulke verschillende mensen. Waren dat nou allemaal patiënten?’’ ,,Sommige wel, sommige niet meer. Of nog niet,’’ zei ik gevat.

Sportdinsdag, 9 oktober 2007

De zeven doelpunten van Alves blijken ook in Brazilië ‘hot’

Leeuwarden - Gisteren was het voor Afonso Alves, sc Heerenveen en heel voetbalminnend Nederland the day after, zoals de Engelsen het zo mooi zeggen. Nooit eerder scoorde een speler in de eredivisie zeven keer in één competitieduel; de Braziliaan deed het zondag tegen Heracles Almelo wel. En dat bleek nationaal én internationaal nieuws.

Sportdinsdag, 9 oktober 2007

Eerste verlies voor Jong Heerenveen

Enschede - Jong Heerenveen heeft gisteravond in de beloftencompetitie de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Het uitduel tegen FC Twente werd met 2-1 verloren.

Sportdinsdag, 9 oktober 2007

Vandenbussche zegt af voor interlands

Heerenveen Brian Vandenbussche heeft zich bij de Belgische bondscoach René Vandereycken afgemeld voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Finland en Armenië. De Heerenveen-doelman heeft aan het UEFA Cup-treffen met Helsingborg een knieblessure overgehouden. België heeft geen uitzicht meer op het EK van 2008.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties