Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 9 oktober 2009.

Cultuurvrijdag, 9 oktober 2009

Sneek krijgt na jaren weer een symfonieorkest

Sneek - In Sneek wordt door verschillende partijen gewerkt aan de oprichting van een symfonieorkest. Daarmee wordt een oude traditie in de Waterpoortstad in oude glorie hersteld.

Cultuurvrijdag, 9 oktober 2009

Muziekconcours op Schiermonnikoog nu al volgeboekt

Schiermonnikoog - Het muziekconcours op Schiermonnikoog voor volgend jaar juni is nu al volgeboekt. Dat bevestigt voorzitter Durk Dam van de Christelijke Bond van Muziekverenigingen in Friesland (CBMF). Gisteren schreef het 28e korps zich in voor het populaire muziekevenement op het Waddeneiland. De andere korpsen die zich nog aanmelden, komen op een wachtlijst.

Economievrijdag, 9 oktober 2009

Koster Wolvega gezondste en veiligste vervoerder

Wolvega - Koster Eurotransport B.V. in Wolvega is winnaar van de ‘Gezond Transport Prijs 2009’. Dit is de onderscheiding in de Nederlandse transportsector op het gebied van gezondheid en veiligheid. Directeur Einte Faber ziet de waardering als een kroon op de samenwerking binnen zijn onderneming.

Economievrijdag, 9 oktober 2009

Melkveebedrijf Skalsumer Agema is beste van Fryslân

Kollumerpomp - Melkveebedrijf Skalsumer Agema is het beste melkveebedrijf van Fryslân. Uit de cijfers van de Coöperatie Rundveeverbetering (CRV), de instantie die de melkcontroles uitvoert, blijkt dat de melkproductie van de 99 koeien van boer Hessel Agema de hoogste is en de kwaliteit van de melk het beste in Fryslân. Landelijk staat Agema op de twaalfde plaats.

Economievrijdag, 9 oktober 2009

DSB Bank gaat toch akkoord

Wognum - DSB Bank en de stichting Steunfonds Probleemhypotheken hebben gisteren een akkoord getekend over de manier waarop klachten over de bank worden afgewikkeld. Dit maakten beide partijen bekend.

Hoofdartikelvrijdag, 9 oktober 2009

De kleine dorpsschool...

Heerenveen gooide donderdagavond de knuppel in het hoenderhok. Laten we niet krampachtig doen over kleine scholen, zeiden burgemeester De Jonge en wethouder Feenstra. Die kosten onevenredig veel geld en we moeten ons afvragen of we dat nog wel willen in deze tijd waarin gemeenten een lange periode van stevige bezuinigingen verwachten. In een wijk van achtduizend mensen hoeven toch geen tien scholen te staan? Eén openbare en één christelijke is toch genoeg?

Regiovrijdag, 9 oktober 2009

170 km/uur scheuren in een elektrische sportauto

Leeuwarden - Op de EcoExperience, onderweg naar de milieutop in Kopenhagen in Leeuwarden, kun je een ritje in een heuse elektrische sportwagen maken. Als je niet groter dan 1,89 meter bent althans.

Regiovrijdag, 9 oktober 2009

Besluit geurnorm uitgesteld

Buitenpost - De gemeenteraad van Achtkarspelen stelt het besluit over versoepeling van de geurnormen uit. De politici willen dat er eerst een informatieavond komt met deskundigen, waar belanghebbenden de kans krijgen hun vragen te stellen.

Regiovrijdag, 9 oktober 2009

Hallehuis De Saks is een sieraad voor de Stellingwerven

Steggerda - De monumentale boerderij De Saks in Steggerda was dringend toe aan een restauratie. De werkzaamheden zijn onlangs begonnen. De boerderij krijgt een nieuw rieten dak, de scheuren in de muren worden gedicht en de kozijnen opgeknapt.

Regiovrijdag, 9 oktober 2009

Ook als Meneer Aárt voorleest is stil luisteren lastig

Leeuwarden - Vanaf half vier druppelen ze binnen: druk kwebbelende kinderen met hun ouders. Boekhandel De Tille in Leeuwarden verandert langzamerhand van een rustige plaats waar je urenlang in boeken kunt snuffelen in een soort kinderopvang.

Regiovrijdag, 9 oktober 2009

Huizenmarkt lijkt zich te stabiliseren

Leeuwarden - De crisis in de huizenmarkt in Fryslân lijkt zijn diepste punt te hebben bereikt en zich te stabiliseren. Dat stelt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) op basis van de recentste verkoopcijfers. De prijzen zijn gezakt, de verkopen lopen achteruit, maar Ger Hukker van de NVM ziet het positief in.

Geloof & Kerkvrijdag, 9 oktober 2009

Bidden: core-business van christen en heilige taak

In een week drie boeken over bidden op je bureau. Het is duidelijk: bidden houdt uitgevers en mensen bezig. De variatie in de boeken is opvallend, maar de auteurs zijn eensgezind: bidden moet je doen. Door Lodewijk Born

Geloof & Kerkvrijdag, 9 oktober 2009

Duitse kerk wil Johannes a Lasco Bibliotheek redden

Emden - De Evangelische Kirche in Deutschland (EKD) bemoeit zich met de redding van de Johannes a Lasco Bibliotheek in Emden. Deze bibliotheek geldt als een van de belangrijkste verzamelingen over het gereformeerd protestantisme.

Geloof & Kerkvrijdag, 9 oktober 2009

Boekje en studiemiddag PKN over protestantse deugden

Leeuwarden - Wat is het belang van deugden in 2009 - het jaar van de economische crisis? Kan er sprake zijn van typisch protestantse deugden? Deze en dergelijke vragen komen aan de orde op de bijeenkomst ‘Zuinigheid met vlijt. Over calvinistische (on)deugden’, (Utrecht, 23 oktober, ’s middags). Aanleiding is het verschijnen van een boekje met dezelfde titel. Het werd samengesteld uit bijdragen van diverse auteurs en geredigeerd door drs. Harm Dane (Protestantse Kerk) en dr. L. van Wensveen (ethica).

Geloof & Kerkvrijdag, 9 oktober 2009

Van Wolde zegt helemaal niets nieuws

Prof. dr. Ellen van Wolde haalde gisteren de voorpagina’s van diverse kranten en het Radio 1-journaal met een uitspraak over Genesis 1. De Radboud Universiteit stuurde zelfs een persbericht rond. Maar was het ook nieuws? Volgens theologe Dini Stavenga-Van der Waals gaat Van Wolde voorbij aan wat allang bekend was.

Sportvrijdag, 9 oktober 2009

Verlenging surseance: paarden blijven draven

Wolvega - De kogel is door de kerk: de rechtbank in Den Haag verleende gisteren definitieve surseance van betaling aan Stichting Nederlandse Draf- en Rensport (NDR). Daarmee zijn volgens de bewindvoerder Christiaan Mensink ook de koersen in Wolvega gered.

Sportvrijdag, 9 oktober 2009

Jansen: Het publiek van Cambuur is verwend

Leeuwarden - Nog altijd heeft Cambuur-speler Rudy Jansen na een wedstrijd last van pijntjes. Hij miste de gehele voorbereiding en na slechts twee weken trainen, moest de trainer al weer een beroep op de rechtsback doen. ,,Nood breekt wet. Als de trainer vraagt of je kan spelen dan zeg je geen nee’’, aldus de dertigjarige verdediger. ,,Ik vond het wel lekker dat ik weer mocht spelen. Het was een blijk van waardering’’, aldus Jansen over zijn snelle rentree tegen Den Bosch begin dit seizoen.

Sportvrijdag, 9 oktober 2009

Onnodig verlies voor vrouwenteam sc Heerenveen

Heerenveen - Het vrouwenteam van sc Heerenveen is gisteren met een nipte nederlaag begonnen aan het nieuwe seizoen in de eredivisie. Op Sportpark Skoatterwâld was FC Utrecht met miniem verschil te sterk. De ploeg van Rick Mulder incasseerde na een half uur het enige doelpunt, in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende.

Sportvrijdag, 9 oktober 2009

Vechtlust Aris niet genoeg voor winst

Leeuwarden - Een helft lang kon De Friesland Aris het sterke Groningen gisteren bijbenen. De Leeuwarder basketballers kwamen over veertig minuten echter te kort tegen Gasterra Flames. Toch was coach Pete Miller trots op zijn team. ,,Als we tegen Leiden zo hadden gespeeld, hadden we gewonnen.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties