Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

lf2018woensdag, 20 juni 2018

Rumoer in Drachten over algehele openstelling winkels
De gemeenteraad van Smallingerland heeft gisteren besloten dat winkels voortaan volledig zelf mogen bepalen of en wanneer ze opengaan. Dit betekent dat ze 365 dagen per jaar en 24 uur per dag open mogen. Of de regel in de praktijk zal gelden, is echter nog maar de vraag: burgemeester Tom van Mourik gaat eerst de gevolgen uitzoeken.
De raad sprak over het voorstel om de winkeltijden vrij te geven tussen zes uur ‘s ochtends en tien uur ‘s avonds. Toen een amendement van D66’er Roy Postma werd aangenomen waarin stond dat alle openingstijden volledig zouden worden vrijgelaten, ontstond enige verwarring. Burgemeester Tom van Mourik zei dat Smallingerland hiermee naar zijn weten de eerste gemeente van Nederland is waar de winkeltijden volledig worden vrijgegeven. Hij zei niet te kunnen overzien of het in de praktijk mogelijk is, daarvoor wilde hij eerst in overleg met de politie.
Oppositiepartijen CDA, ChristenUnie en SP waren fel tegen het voorstel. Ze probeerden nog de besluitvorming uit te stellen, maar een meerderheid van de raad hield voet bij stuk. Van Mourik gaat zich nu beraden op de gevolgen.
Opvallend was dat coalitiepartij FNP tegen het voorstel stemde, toen duidelijk was dat het een algehele vrijstelling zou worden. Volgens raadslid Durk Oosterhof waren tijdens de coalitieonderhandelingen andere afspraken gemaakt.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0 |


Reacties:

Leeuwarden-Fryslân 2018
Familieberichten
Advertenties