Barry Atsma over het scheidingsdrama in het slot van de Britse serie ’The split’: ’Kwetsbaarder dan ooit’

’Een goede scheiding’, dat streeft Hannah Stern (Nicola Walker) na in de slotreeks van The split wanneer haar huwelijk door haar zwak voor collega Christie Carmichael (Barry Atsma) sneuvelt. Een uitdaging wanneer nieuwe partners hun opwachting maken. Herkenbaar, vindt Atsma, als enige Nederlander nog steeds een belangrijke pijler in de Britse dramaserie. „Soms komen onverwachte gevoelens uit de krochten van je ziel.”

Barry Atsma: ,,Ik vond het eerst best moeilijk als ik Dirk, de vriend van mijn ex Izaira, met mijn kinderen zag.’'

Barry Atsma: ,,Ik vond het eerst best moeilijk als ik Dirk, de vriend van mijn ex Izaira, met mijn kinderen zag.’' Foto: Tereza Červeňová

Zelfbenoemd ’mazzelaar’ Atsma heeft er weer een mooi rondje internationaal acteren op zitten. Hij nam twee series in Duitsland op, één in Amerika (het historisch drama The serpent queen ) en filmde in Frankrijk. Maar het Zoomgesprek naar aanleiding van de derde en laatste reeks The split vindt gewoon plaats vanaf de zolderkamer van een van zijn dochters in de Utrechtse Vinex-wijk Leidscherijn. Met uitzicht op de sporthal die hij dit voorjaar met onder anderen Marco van Basten en Frank Rijkaard heeft opgezet. Naast acteur is hij nu ook ondernemer.

Nieuws

menu