Dit artikel is vandaag gratis

13 bloedstollende Halloweenuitjes in het Noorden: Alice in Wonderland, Jack de Ripper, Horror Glowgolf, Dia de los Muertos en meer

Halloween. FOTO SHUTTERSTOCK

Er zijn de komende dagen allerlei schrikwekkende activiteiten te beleven in het Noorden. In het kader van Halloween is Jack de Ripper in Groningen, kun je halloweenbowlen in de stijl van Alice in Wonderland, vier je Dia de los Muertos in Leek en kun je Horrow Glowgolf spelen. Hier lees je dertien tips voor griezelige uitjes in Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel.

Jack de Ripper in Stad

Op de vroege ochtend van maandag 29 augustus, de dag na Groningens Ontzet, deed de politie een gruwelijke ontdekking. Er werd een bloederig pakketje en brief met afgrijselijke details over een moord afgeleverd op het politiebureau aan de Rademarkt. De brief, vol informatie die alleen de moordenaar kon weten, werd getekend met ‘Jack.’ De politie is er zeker van: Groningen heeft een eigen Jack de Ripper.

Kom vrijdagavond naar Museum aan de A om met grondig speurwerk de dader te vinden van een gruwelijke moord. En kom vooral verkleed, want iedereen die niet verkleed komt wordt door de Ripper gezien als een potentieel slachtoffer...

Ontdek het Miramar Zeemuseum in het duister

Een museum in het donker beleven is natuurlijk heel spannend. Zaterdag kun je in het donker het Miramar Zeemuseum verkennen. Het museum heeft dan in het kader van Halloween een extra griezelig tintje. Durf je het aan...?

Halloween vieren met de dieren

Vier Halloween op z’n Indonesisch in het Overijsselse Kallenkote. In het Dierenpark Taman Indonesia wordt er als afsluiting van het seizoen, op zondag 30 oktober, een Balinees dansspektakel met de koning der geesten Barong en de heks Rangda naar het toneel gebracht. Naast de bijzondere dieren in het park, is er nog veel meer te beleven bij Taman Indonesia.

Zo is er de tropische specerijenkas, de vogelspothut, het wayang-theater, de expositieruimte met winkel en de wildernisspeeltuin. Daarnaast ontdek je in het park ook de Loewak, die de duurste koffiebonen uitpoept, en de Binturong, die hoog in de bomen van Borneo woont. Of bezoek de Mentawai-paalwoning, waar je kunt ervaren hoe de mensen daar in de jungle wonen.

Films kijken in het donker

Filmhuis Emmen sluit het jubileumseizoen af met het allereerste Filmfestival Emmen, onder de titel Zien in het Donker . Er worden van vrijdag 28 tot en met zondag 30 oktober acht films vertoond bij de Olifantenstal in het Rensenpark en bij de bioscoop Kinepolis, zaal 3.

Films als eXistenZ (1999) van David Cronenberg, The Host (2006) van Bong Joon Ho, In the mood for love (2000) van Wong Kar Wei en Woman van Yann Arthus-Bertrand en Anastasia Mikove staan op het programma.

De Nacht van de Nacht

Het evenement de Nacht van de Nacht wordt jaarlijks georganiseerd door Natuur- en Milieufederaties. Zaterdag vinden er door alle provincies allerlei spannende activiteiten plaats. Zo kun je sterren kijken in Burgum, naar een spannend verhaal luisteren in Westhoek, of op stap met de Nachtwachter in Nietap. Bekijk alle activiteiten op de website van Nacht van de Nacht.

Bingo in Halloween stijl

Bij het Dorpshuis Trefpunt Zandpol in Drenthe kun je op zaterdagavond leuke prijzen winnen. Dit keer wordt de Bingo avond volledig in een leuk Halloweenjasje gestoken. Inloop is vanaf 19:30 en het spel gaat om 20:00 van start.

Kaarten kosten 10 euro per stuk, een dubbele kaart is 18 euro.

MartiniPlaza vol internationale dj’s

Het Boarding Festival komt zaterdag naar MartiniPlaza in Groningen voor een speciale Halloween editie. Voor het festival worden DJ legendes overgevlogen uit steden als Miami, Detroit, Berlijn, Londen, Amsterdam en Spanje. Dj’s Jeff Mills, DJ Stingray 313, Octave One, Cuartero en Prunk staan onder anderen op het podium.

Griezelen in de winkel

Kom zaterdag of zondag griezelen op Het Hupsakee Halloween Festijn bij Hupsakee Kindermode in Emmen. De winkel wordt omgetoverd tot spookhuis, met allerlei spookachtige activiteiten voor kleine en grote kinderen. Ook is er een leuke verrassing voor iedereen die durft mee te doen...

Horror Glowgolf en een (kinder)disco

Bij Pand17 in Assen kun je vrijdag allerlei spannende activiteiten ondernemen tijdens de Cool Kids Club Halloween Editie.

Kom verkleed naar de Halloween disco voor kinderen, speel Horror Glowgolf of kom dansen bij de Halloween Party voor 18 jaar en ouder.

Spannend boodschappen doen

Durf je op vrijdagavond je boodschappen te komen doen in het centrum van Beilen? Die avond is het centrum het decor voor een Halloween Freak Night. Diverse verklede personen maken dan het centrum ‘onveilig’ en jagen bezoekers de stuipen op het lijf.

Dia de los Muertos

Familiepark Nienoord in Leek viert in de aanloop naar Halloween het spannende Mexicaanse feest Dia de los Muertos, dat kinderen misschien wel kennen uit de Disneyfilm Coco . Tot en met 30 oktober draait het om vrolijke spoken, vriendelijke heksen en sfeervolle aankleding. Ben je een echte durfal? Betreed het spookhuis, dans de Poco Loco bij de griezelshow, doe de Halloweenspeurtocht of speel het spannende spel La Fiësta.

Kinderen die de Spooky Zone, waar al dit spannends plaatsvindt, eigenlijk een beetje te eng vinden krijgen een toverstaf waar zij griezels mee op afstand kunnen houden.

LICCEN In Je Halloween Outfit

Voor de derde keer op rij vindt er in EM2 LICCEN In Je Halloween Outfit plaats. In het donker mag je zaterdag op het Suikerunieterrein helemaal los gaan met een sprekende Halloween outfit. De organisatie zorgt voor een duistere en spannende setting met een verrassende line-up.

Halloweenbowlen met Alice in Wonderland

Kom zaterdagavond bowlen in het Bowling & Partycentrum van Drachten. De Halloween editie staat volledig in het teken van Alice in Wonderland .

Dus kom vooral verkleed als de Gekke Hoedenmaker, de Kolderkat, de Rode Koningin, Diedeldie of Diedeldom, het Witte Konijn of gewoon als Alice, want iedereen in een outfit binnen het thema maakt kans op mooie prijzen. Naast het bowlen kun je griezelshots of creepy cocktails drinken.


Meer uitjes vind je op dvhn.nl/agenda, lc.nl/uitagenda of frieschdagblad.nl/uitagenda

Een evenement aanmelden kan via uitservice.nl

Nieuws

Meest gelezen

menu