De opmars van de 0.0. Hoe kan het dat het alcoholvrije biertje zo populair is geworden?

Na twee jaar met nauwelijks verjaardagen en feestjes lijkt er wel een knop omgezet. Als er nu wat te vieren valt, is 0.0 bier opeens een veelgevraagd drankje. Dat was me eerder nooit zo opgevallen. Intrigerende vraag: hoe is bier zonder alcohol zo populair geworden?

Het tappen van bier in de horeca. Met de fikse prijsverhogingen van de grote landelijke brouwers worden er steeds meer speciaalbieren, wijn en frisdrank gedronken.

Het tappen van bier in de horeca. Met de fikse prijsverhogingen van de grote landelijke brouwers worden er steeds meer speciaalbieren, wijn en frisdrank gedronken. Foto: ANP

Alcoholvrije varianten van drankjes waar van huis uit wél alcohol in zit: de detailhandel neemt deze productgroep volstrekt serieus. Supermarkten hebben er een deel van het schap voor vrijgemaakt, met een eigen bordje erboven. Daar vind je aperitiefjes, wijn, gin en bier – allemaal zonder of met een heel laag percentage alcohol.

Nieuws

menu