Dit artikel is vandaag gratis

In de vernieuwde nieuwsapp van het Friesch Dagblad lees je alles wat de krant jou biedt, en meer

Beeld: FD

Online alle artikelen lezen uit het Friesch Dagblad, vaak eerder dan dat ze daadwerkelijk in de krant staan: dat kan met de vernieuwde nieuwsapp van het Friesch Dagblad. We leggen hier graag uit hoe dat werkt.

Wat is het voordeel van deze app? In onze nieuwsapp lees je alle artikelen van het Friesch Dagblad die de redactie schrijft en selecteert, vaak eerder dan dat ze in de krant staan. Meer nog, sommige van deze artikelen komen nooit in de krant: die zijn alleen geschikt om online te lezen of zijn maar heel kort actueel. Of er is geen ruimte voor op papier, terwijl die ruimte er digitaal wel is.

Online kun je bovendien gemakkelijker doorklikken naar andere artikelen die over hetzelfde onderwerp gaan. Eventuele video’s of twitterberichten zijn ook zichtbaar. Als je ervoor kiest om meldingen te ontvangen op je telefoon van deze app, dan weet je zeker dat je de mooiste artikelen die de redactie hiervoor selecteert niet mist. De app wordt daarnaast goed bijgehouden, zodat je gedurende de dag over het meest actuele aanbod van nieuws en verhalen beschikt.

Nieuwsgierig naar deze app? Dan vind je hier de belangrijkste vragen op een rij:

Waar vind ik deze app?

De nieuwsapp van het Friesch Dagblad is te downloaden in de App Store van Apple (iPhone) en in de Google Play voor Android.

Ik zie twee apps van het Friesch Dagblad staan. Wat is het verschil?

Er is een app voor ‘Friesch Dagblad digitale krant’ en één voor ‘Friesch Dagblad nieuws’. De app ‘Friesch Dagblad digitale krant’ biedt dagelijkse een nieuwe editie van de papieren krant, in pdf-formaat. Dit is dus de papieren krant, die je hier digitaal kan lezen. Gedurende de dag wordt de krant niet aangevuld of verbeterd.

De Friesch Dagblad nieuws-app wordt wel de hele dag vernieuwd en bijgehouden en biedt het actuele nieuws met verdiepende artikelen van dit moment. In deze app vind je alles wat in de krant staat, en nog meer. Wil je op de hoogte blijven van het actuele nieuws uit Fryslân en omstreken, installeer dan deze app (ook). De onderstaande uitleg gaat over deze app.

Wat heb ik nodig om de nieuwsapp te gebruiken?

De meeste artikelen van het Friesch Dagblad staan achter een betaalmuur. Dat betekent dat je ze pas kunt lezen als je een abonnement hebt. Een premium-abonnement kun je meteen afsluiten bij het lezen van een artikel, via de betaalmuur. Volg daarvoor de aangegeven stappen.

Voor onze abonnees zijn alle artikelen online te lezen. Heb je al een abonnement, maar stuit je toch op de betaalmuur? Dan kan het zijn dat je nog geen account hebt of dat je account nog niet gekoppeld is aan je abonnement.

Hoe maak ik een account aan?

Een account kun je aanmaken op https://mijn.frieschdagblad.nl/registreren . Met dit account kun je je inschrijven voor een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief , waarbij je elke dag of week door de redactie geselecteerde artikelen in je mailbox krijgt.

Hoe koppel ik mijn account aan mijn abonnement?

Log in met je account op frieschdagblad.nl en klik dan onderaan de pagina op de knop ‘koppel het abonnement aan uw account’. Volg de gevraagde stappen. Als je betaalt met acceptgiro, vul dan bij de laatste drie cijfers van het de bankrekening drie keer een 0 in. Als je abonnement gekoppeld is aan je account, heb je toegang tot alle artikelen. Log in bij de app met je account, daar kun je ook alle artikelen lezen.

Toch nog lastig? Kijk op https://mijn.frieschdagblad.nl/ en klik op ‘veel gestelde vragen’ voor extra uitleg.

Kan ik artikelen uit de app delen via social media?

Dat kan, met de deelknop rechtsboven het artikel. Daarbij geldt wel dat betaalde artikelen alleen te lezen zijn voor abonnees. Lezers die geen abonnement op het Friesch Dagblad hebben, stuiten bij het lezen op de betaalmuur.

Nieuws

menu