Yorick van Wageningen over thrillerserie Rampvlucht over de Bijlmerramp: het is een ode aan 'bloedhonden'

Voor de tweede keer op rij is Yorick van Wageningen te zien in een Nederlandse productie die beschouwd kan worden als een ode aan vasthoudende journalisten. Na De Veroordeling over de Deventer moordzaak, die hem vorig jaar een Gouden Kalf opleverde, speelt de Hollywood-acteur een hoofdrol in Rampvlucht over de Bijlmervliegramp. Hij kan er zelf nog niet naar kijken. „Het heeft me zoveel meer geraakt dan verwacht.”

Journalist Pierre Heijboer (Yorick van Wageningen) zoekt samen met dierenarts Asha Willems (Joy Delima) naar de waarheid achter de rampvlucht.

Journalist Pierre Heijboer (Yorick van Wageningen) zoekt samen met dierenarts Asha Willems (Joy Delima) naar de waarheid achter de rampvlucht. Foto: KRO-NCRV

Dertig jaar geleden stortte een Boeing 747 van de Israëlische vliegtuigmaatschappij El Al neer in de Amsterdamse Bijlmermeer . In het vijfdelige gefictionaliseerde Rampvlucht (KRO-NCRV) raken een jonge dierenarts uit de Bijlmer (Joy Delima) en twee journalisten (Thomas Höppener en Van Wageningen) in gevecht met de luchtvaartwereld, geheime diensten en een falende overheid. Omdat ze antwoorden zoeken: waar is de zwarte doos, wie waren de mannen in witte pakken op de rampplek en hoe komen bewoners en reddingswerkers aan die mysterieuze medische klachten?

Nieuws

menu