Salades voor zomer én winter | Weekendrecept

Een saladefreak wil ik mezelf niet noemen, maar met warme dagen sta ik niet graag in dampende pannen te roeren. Dan bieden salades uitkomst. En dankzij Jess Damuck kan het zomaar zijn dat ik die ook in de herfst en winter vaker ga maken.

Salade met perzik, komkommer, avocado en dukkah.

Salade met perzik, komkommer, avocado en dukkah. Foto uit besproken boek

Dukkah? Ik had er nog nooit van gehoord. Mijn oog viel er op toen ik het boek Saladefreak van de Amerikaanse Jess Damuck doorbladerde. Wat een leuk woord. En het werd nog leuker toen ik zag wat het was: een in de oven geroosterde Oosterse kruidenmix die je als garnering maar vooral als extra smaakmaker over een gerecht strooit. Net zoals de garam massala die ik onlangs ontdekte en waarvan ik sindsdien fan ben. Ik besloot dus meteen de bijbehorende zomerse salade te maken, met perzik, komkommer, avocado én dus rijkelijk bestrooid met dukkah. Met succes overigens, maar daarover zo meer.

Nieuws

menu