Nog even en er wordt door sommigen, uit angst, gesproken over McDonalds-Noord wanneer we vanuit Dantumadiel aan Dokkum denken | Opinie

Iedereen met een sporthart zal het bijzondere gevoel herkennen. Oplopende spanning, ludieke fratsen - over en weer - en enig leedvermaak bij ‘puntverlies’. Waar ik het over heb? Streekderby’s natuurlijk!

De werkvloer van Probo in Dokkum, een belangrijke werkgever voor de stad en omstreken. Bedrijfsinvesteringen in de stad leiden tot veel extra werkgelegenheid voor de hele regio.

De werkvloer van Probo in Dokkum, een belangrijke werkgever voor de stad en omstreken. Bedrijfsinvesteringen in de stad leiden tot veel extra werkgelegenheid voor de hele regio. Foto: Marcel van Kammen

Toen ik vroeger in de jeugd van Broekster Boys voetbalde, keek ik bij aanvang van het seizoen gespannen op het prikbord in de kantine (voor de jongeren onder ons: behulpzame apps, laat staan mobieltjes, waren er nog niet!). Zit Be Quick Dokkum ook bij ons in de competitie? Zou ik het geluk hebben om tegen stadse klasgenoten uit mijn nieuwe brugklas op de grote school in Dokkum te voetballen? Dé uitgelezen kans om, bij winst, ten overstaan van de gehele school het gevierde mannetje te zijn. Hopend op aandacht en geïnteresseerde blikken van de meiden natuurlijk.

Nieuws

menu