Commentaar: De Britse premier Boris Johnson zet de eenheid van het Verenigd Koninkrijk op het spel

De Britse premier Boris Johnson heeft zijn zin gekregen en een harde brexit erdoorheen gedrukt, maar daarmee heeft hij wel de eenheid van het Verenigd Koninkrijk op het spel gezet. Schotland en Wales wilden een hechte band met de Europese Unie behouden, maar de Britse regering koos zonder al te veel rekening te houden met deze landsdelen voor een radicale breuk met de EU.

Schotland en Wales wilden een hechte band met de Europese Unie behouden, maar premier Boris Johnson koos zonder al te veel rekening te houden met deze landsdelen voor een radicale breuk met de EU.

Schotland en Wales wilden een hechte band met de Europese Unie behouden, maar premier Boris Johnson koos zonder al te veel rekening te houden met deze landsdelen voor een radicale breuk met de EU. Foto: AFP

Vandaag zijn er verkiezingen in Schotland en de kans is groot dat de onafhankelijkheidspartij SNP de absolute meerderheid behaalt. De roep om een tweede Schots referendum om uiteindelijk op eigen benen te komen staan, zal na een klinkende verkiezingsoverwinning van de SNP van premier Nicola Sturgeon verder toenemen.

Nieuws

menu