Commentaar: Het belastingstelsel zit vol onrechtvaardigheid en moet daarom eerlijker én groener

Er wordt al jaren over gesproken, maar het komt er nooit van: een belastingstelsel dat helpt de duurzaamheid van de Nederlandse economie te bevorderen en werknemers meer van hun uurloon te laten overhouden. Een groep bedrijven en maatschappelijke organisaties bracht gisteren een manifest naar buiten dat stelt dat er eindelijk een nieuw, duurzamer belastingstelsel moet komen.

Een groep bedrijven en maatschappelijke organisaties bracht gisteren een manifest naar buiten dat stelt dat er eindelijk een nieuw, duurzamer belastingstelsel moet komen.

Een groep bedrijven en maatschappelijke organisaties bracht gisteren een manifest naar buiten dat stelt dat er eindelijk een nieuw, duurzamer belastingstelsel moet komen. Foto: ANP

Een beter belastingstelsel moet volgens de groep worden meegenomen in de onderhandelingen over een nieuwe regeringscoalitie. De oproep wordt gesteund door ruim tweeduizend bedrijven, maatschappelijke organisaties en prominente Nederlanders, Natuur & Milieu, ondernemersbeweging MVO Nederland, oud-premier Jan Peter Balkenende en de Beroepsorganisatie voor Zorgprofessionals NU’91.

Nieuws

Meest gelezen