Commentaar: Inhoud moet in de politiek boven beeldvorming gaan en dat is lang niet meer altijd het geval

Beeldvorming, beeldvorming, beeldvorming. Als er één ding duidelijk is geworden uit de ministerraadnotulen van Rutte III dan is het dat de kabinetsploeg zich nogal druk maakt over hoe zaken overkomen op het publiek. En dat kritische noten over beleid niet worden gewaardeerd. Vorm gaat zo boven inhoud.

Als er één ding duidelijk is geworden uit de ministerraadnotulen van Rutte III dan is het dat de kabinetsploeg zich nogal druk maakt over hoe zaken overkomen op het publiek.

Als er één ding duidelijk is geworden uit de ministerraadnotulen van Rutte III dan is het dat de kabinetsploeg zich nogal druk maakt over hoe zaken overkomen op het publiek. Foto: EPA

En als de notulen dat al niet duidelijk maakten, dan zijn het wel de fors gestegen aantallen communicatiemedewerkers op de ministeries. Onder Rutte III nam het aantal voltijdbanen op dit gebied toe van 633 naar 811, blijkt uit cijfers van EenVandaag. Er ging in drie jaar tijd bovendien zes miljoen euro naar inhuur van communicatiestrategen.

Nieuws

menu