De kracht van kwetsbaarheid, als we ontdekken dat we allemaal mensen zijn | Column

Kwetsbaarheid is een lange tijd gezien als iets dat zwak is. Er werden op scholen en op het werk assertiviteitstrainingen gegeven. Dit zou de persoonlijke ontwikkeling van mensen ten goede komen. Mensen moesten leren om voor zichzelf op te komen.

Ik zag in een winkeltje in Groningen, waar ik geregeld kom, een jongeman die iedereen even vasthield, met aandacht en liefde, om te zien en gezien te worden. De mensen stonden even stil, je zag ze rustig en tegelijk vrolijk worden. Sommige mensen hebben een andere 'opdracht' in deze wereld dan studeren, een baan en geld verdienen.

Ik zag in een winkeltje in Groningen, waar ik geregeld kom, een jongeman die iedereen even vasthield, met aandacht en liefde, om te zien en gezien te worden. De mensen stonden even stil, je zag ze rustig en tegelijk vrolijk worden. Sommige mensen hebben een andere 'opdracht' in deze wereld dan studeren, een baan en geld verdienen. Foto: Shutterstock

Aan de ene kant is de mens hiermee autonomer en sterker geworden; de andere kant is ook een doorgeschoten egoïsme. Dit geharnaste gedrag heeft ook veel stuk gemaakt.

Nieuws

menu