De zomer van Roza: challenges uitvoeren als 'Heb seks met iemand die je niet leuk vindt'. Angstaanjagend! | Column Linda Terpstra

In ons land is een ziekelijke variant van de Hot Girl Summerlist gaande, waarbij je een lijst met uitdagende opdrachten uitvoert om te laten zien dat je een stoere meid bent die een geweldige zomer beleeft. Onschuldig is dat niet. Het is een angstaanjagende ontwikkeling.

Linda Terpstra.

Linda Terpstra. Beeld: FD

De vijftienjarige Roza krijgt opdrachten – ook wel challenges genoemd. Als ze die goed uitvoert krijgt ze punten. Voert ze de opdrachten niet goed of helemaal niet uit, dan krijgt ze straf en een nóg moeilijker opdracht. Degene die haar de opdrachten laat uitvoeren krijgt ook weer punten als het lukt. Het soort opdrachten dat Roza krijgt? ‘Pijp iemand in de lift’, ‘Heb seks met iemand die je niet leuk vindt’, ‘Maak contact met die oudere man die daar loopt en zorg dat je hem aftrekt’. Belangrijk is dat Roza de opdrachten die ze uitvoert filmt en doorstuurt naar haar opdrachtgevers. Er is immers bewijs nodig om te controleren of Roza wel écht doet wat haar wordt opgedragen.

Hot Girl Summerlist