Hoezo perifeer ongenoegen? Ook in de Randstad wordt tegen windmolens gedemonstreerd | Opinie Bert Westerink

Zijn de boerenprotesten op één hoop te vegen met onvrede over de regionale verdeling van het Fonds Podiumkunsten? Door dat te doen creëer je een nieuwe loot aan de stam van onbehagen en onvrede jegens politiek en overheid.

Kornwerderzand. actie  tegen de komst van honderd windmolens in het Friese gedeelte van het IJsselmeer. Tussen 15.00 en 16.00 wordt het verkeer over de Afsluitdijk stilgelegd. De actie is een initiatief van stichting Don Quichot, die is opgericht tegen de plannen van dit windpark, en wordt gesteund door de gemeenten S??dwest-Frysl??n en Hollands Kroon. 

FOTO  ANP CATRINUS VAN DER VEEN

Kornwerderzand. actie tegen de komst van honderd windmolens in het Friese gedeelte van het IJsselmeer. Tussen 15.00 en 16.00 wordt het verkeer over de Afsluitdijk stilgelegd. De actie is een initiatief van stichting Don Quichot, die is opgericht tegen de plannen van dit windpark, en wordt gesteund door de gemeenten S??dwest-Frysl??n en Hollands Kroon. FOTO ANP CATRINUS VAN DER VEEN Foto: Catrinus van der Veen

Annemarie Kok en Caspar van den Berg vegen het bij elkaar en zien er “perifeer ongenoegen” in. Beide bestuurskundigen van de Rijksuniversiteit Groningen zien het ook bevestigd in ,,de wanhoop van Groninger aardbevingsgedupeerden” en ,,de woede over het afblazen van een Marinierskazerne in Vlissingen”, schreven ze in een opinieartikel in het Friesch Dagblad van vrijdag 24 september. Perifeer ongenoegen zou zich de laatste vijf jaar uiten in ,,de minder bruisende randen van ons land”.

Nieuws

menu