Huizen als investeringsgoed: wonen is onbetaalbaar geworden

Wonen in Nederland is onbetaalbaar geworden. De huurprijzen zijn enorm en starters krijgen geen kans een eigen woning te kopen. Woningen zijn een investeringsgoed geworden.

Volgens econoom Hans de Geus valt niet te verwachten dat er een scherpe prijsdaling komt van de huizenprijzen, want woningen zijn een investeringsgoed en een onderpand voor leningen.

Volgens econoom Hans de Geus valt niet te verwachten dat er een scherpe prijsdaling komt van de huizenprijzen, want woningen zijn een investeringsgoed en een onderpand voor leningen. Foto: ANP

Hans de Geus, econoom en beurscommentator bij RTL Z, kon geen hypotheek krijgen voor de bovenwoning die hij in Amsterdam wilde kopen. Hij kreeg van de bank wel een lening voor de aankoop van een paar appartementen die hij wilde verhuren op de vrije markt. Dat zette hem aan het denken over de oorzaken en gevolgen van de woningnood in Nederland. Het gevolg van dit denkproces schreef hij op in het boek Hoe ik huisjesmelker werd. Over armoede en ongelijkheid.

Nieuws

Meest gelezen