Investeren in herbebossing, is dat verstandig? | Opinie

Veel bedrijven promoten het planten van bomen als compensatie van CO2-uitstoot. Maar dat is alleen effectief als met meerdere endogene boomsoorten wordt gewerkt en er veel tijd en geld wordt gereserveerd voor onderhoud en bescherming.

In 2021 werd in Jordanië een nieuw bos met eucalyptus en johannesbroodbomen geplant op een kale heuvel, met het idee dat er over tien jaar tien miljoen bomen zouden moeten groeien.

In 2021 werd in Jordanië een nieuw bos met eucalyptus en johannesbroodbomen geplant op een kale heuvel, met het idee dat er over tien jaar tien miljoen bomen zouden moeten groeien. Foto: AFP

De opwarming van de aarde zorgt ook bij menig CEO voor onrust en schuldgevoel. CO2 uitstoten doet elk bedrijf en sommigen veel te veel. Gretig grijpt men de kans om te compenseren via herbebossing; tenslotte wil niemand verantwoordelijk zijn voor een onleefbare wereld. Deze maand presenteerde MasterCard het plan om honderd miljoen boompjes te planten en Air France/KLM en vele anderen zijn met dergelijke plannen bezig. Selwyn Duijvestijn van het beursgenoteerde DGB vertelde op 8 mei in het RTL7-programma BusinessClass aan Harry Mens dat herbebossen in Afrika een geweldige investering betekent.

Nieuws

menu