Kabinet maakt een puinhoop van ordelijk begroten. Alles wordt afgekocht en als je vraagt waar het geld blijft heb je vaak het nakijken | Analyse

De miljoenennota is met meer onzekerheden omgeven dan lange tijd geleden. De compensatie voor een hoge energierekening staat er niet in. Toch is het een miljoenennota waarin het kabinet zijn visitekaartje afgeeft.

Minister van Financiën Sigrid Kaag, omgeven door journalisten, met het koffertje met daarin de miljoenennota op weg naar de vergaderzaal van de Tweede Kamer.

Minister van Financiën Sigrid Kaag, omgeven door journalisten, met het koffertje met daarin de miljoenennota op weg naar de vergaderzaal van de Tweede Kamer. Foto: ANP

Eén ding moet me wel van het hart. De miljoenennota ligt altijd voor het weekend voorafgaand aan Prinsjesdag al op straat. Toch krijgen wij als burgers pas inzage nadat de minister van Financiën de nota aan het parlement heeft aangeboden. Zeg maar om kwart over drie op Prinsjesdag. Deze keer presteerde het kabinet het om daar nog een half uur vertraging aan toe te voegen wegens een storing of wat dan ook. Hoe knullig kun je het maken?

Nieuws

menu