Sinds de uitzending van BOOS kent Nederland een grote open zenuw die het hele land dooradert en ons ongenadig aanstaart | Column Linda Terpstra

Goed nieuws: mediamagnaat John de Mol heeft aangegeven met Fier in gesprek te gaan over het thema seksueel geweld. We schreven hem een brief na de onthullingen in het programma BOOS over vermeend seksueel geweld bij The Voice of Holland.

Linda Terpstra.

Linda Terpstra. Beeld: FD

De Mol had in die documentaire zelf een wat onhandige rol toen hij aangaf dat vrouwen die onheus bejegend worden ‘gewoon’ hun mond open moeten trekken. Een uitspraak die getuigt van weinig besef van wat het betekent om seksueel grensoverschrijdend gedrag mee te maken. Een insteek die er bovendien toe kan leiden dat de verantwoordelijkheid bij de verkeerde partij komt te liggen. Daar vonden we wel wat van bij Fier, en dus klommen we in de pen. (Voor wie de brief in deze krant gemist heeft, hij is nog te vinden op Fier.nl). Het pleit voor De Mol dat hij onze uitnodiging heeft aangenomen. Minder puntje: of wij dan wel naar hém willen komen. Hmmm, dat was niet helemaal de bedoeling. Maar goed, we gaan de uitdaging aan. Ik ben benieuwd naar hoe hij nu, na alle ontstane commotie – ook over zijn eigen uitspraken, aankijkt tegen het fenomeen seksueel geweld. En ik hoop op dat hij al zijn kanalen op een creatieve en integere manier gaat inzetten om het thema landelijk op de kaart te zetten. En te houden. Mijn medebestuurder en ik kijken uit naar het gesprek. De uitkomst ervan houdt u van mij tegoed.

Nieuws

menu