Provincie Fryslân: Van Lok op Ien naar een Ien op Lok | Opinie

Het sloeg in als een bom: de komende jaren wil de provincie Fryslân jaarlijks meer dan 7 miljoen bezuinigen. Het Friese college wil dat doen op taal, natuur, cultuur en mienskip. En dat zijn nou juist de aspecten die onze provincie zo uniek maken. Lok op Ien (geluk op één), zoals de provincie ambieert? Met deze bezuinigingen krijgen we eerder een Ien op Lok.

Bezoekers van het Beraad van Raerd bij een aantal standjes rond het pleintje voor het gebouw van Doarpswurk.

Bezoekers van het Beraad van Raerd bij een aantal standjes rond het pleintje voor het gebouw van Doarpswurk. Foto: Simon Bleeker

En dat is zonde. In 2019 kozen we vol goede moed voor de ‘Brede Welvaart’. Want in Fryslân draait het niet alleen om geld, maar ook om gezond zijn, een fijne plek om te wonen en verbonden zijn met elkaars leven. En niet alleen voor de mensen die er nu wonen, maar ook voor de generaties na ons. Het wordt ook wel de Friese paradox genoemd: Friezen zijn het gelukkigst, ook als ze wat minder hebben. Hier hoef je niet vanaf je 16 e ‘rendabel’ te zijn. Van Den Haag tot Haren kijkt men met grote ogen hoe we dat hier voor elkaar krijgen.

Nieuws

menu