Spanje springt in het gat dat de EU dreigde te laten vallen in Afghanistan: de EU moet geopolitieke kleur bekennen | Europese zaken

Alles lijkt alweer gezegd over de afwezigheid van de Europese Unie rond de crisis in Afghanistan. Maar de Europese Unie zelf zwijgt niet.

Zaterdag stond commissievoorzitter Ursula von der Leyen van de Commissie op de luchtmachtbasis Torrejon nabij Madrid om geëvacueerde Afghaanse medewerkers van de EU-politiemissie op te vangen.

Zaterdag stond commissievoorzitter Ursula von der Leyen van de Commissie op de luchtmachtbasis Torrejon nabij Madrid om geëvacueerde Afghaanse medewerkers van de EU-politiemissie op te vangen. Foto: AFP

Terwijl Nederlanders, Britten, Amerikanen en Duitsers elkaar voor de voeten lopen om de ‘eigen’ collega’s, vrienden en landgenoten uit de chaos in Kabul te halen, faalde de samenwerking in de NAVO opzichtig. Maar toen bleef er een onopgeloste vraag over: wie zorgt voor het personeel van de EU-missie in Kabul en vooral ook voor het Afghaanse personeel daar? En hadden we wellicht het trainingsprogramma voor politieagenten van de Europese Unie daarbij over het hoofd gezien?

Nieuws

menu