Vaccinatiebeleid van de overheid leidt tot tweedeling in de samenleving. Niet-gevaccineerden worden weggezet als wappies | Opinie

Haagse politici en medische wetenschappers hechten slechts geloof aan het vaccin en de miljarden verslindende testsamenleving. Men staat niet open voor andersdenkenden. De niet-gevaccineerden worden weggezet als wappies en complotdenkers.

Demonstranten tijdens een protestactie vorige maand van onder andere Viruswaarheid op het Malieveld. Tijdens de actie werd geprotesteerd tegen het dragen van mondkapjes en het testen en vaccineren van kinderen.

Demonstranten tijdens een protestactie vorige maand van onder andere Viruswaarheid op het Malieveld. Tijdens de actie werd geprotesteerd tegen het dragen van mondkapjes en het testen en vaccineren van kinderen. Foto: ANP

H et wil maar niet vlotten met de strijd tegen het coronavirus. Begin dit jaar was er euforie. Het vaccin zou ons weer vrijmaken. Het was de ultieme oplossing. Vaccineren, vaccineren, vaccineren. Er is inmiddels een vaccinatiegraad van meer dan 80 procent bereikt. Toch is de oplossing nog niet nabij en wat doet het kabinet? Een gevaarlijk spel spelen. De niet-gevaccineerden als zondebokken aanmerken.

Nieuws

menu