Vast in Belgrado | Column Jan Pier Brands

Deze column schrijf ik terwijl ik onverwacht nog in Belgrado zit. Toen ik afgelopen vrijdag terug wilde vliegen testte ik positief en mocht niet mee. Het resultaat: minimaal zeven dagen in quarantaine in de hoofdstad van Servië.

Janpier Brands is voormalig directeur van Neushoorn in Leeuwarden en nu algemeen directeur van kunststichting WORM in Rotterdam.

Janpier Brands is voormalig directeur van Neushoorn in Leeuwarden en nu algemeen directeur van kunststichting WORM in Rotterdam. Foto: FD

Gelukkig word ik geholpen door collega’s van Kvaka 22 - een expositieruimte/podium voor alternatieve cultuur in Belgrado. Ze zorgen dat ik weet waar ik kan testen, helpen me met eten en drinken en zorgen dat ik niet verpieter. En mijn nieuwe beste vriend David Milosaljevic, skater te Belgrado, voorziet me van een eindeloze stroom Youtube-linkjes met Servische en Joegoslavische muziek. Vooral de ‘G-Style’, muziek van Roma, valt goed bij mij. Saban Bajramovic en Usnija Redzepova (zoek maar op!) maken prachtige, zeer emotionele, diepe muziek. In mijn afzondering komt dat dubbel zo hard binnen.