De 18-jarige Ylsa leidt een dubbelleven; voor de buitenwereld is ze een gemiddelde jongvolwassene, maar daarnaast wordt ze al zes jaar structureel seksueel misbruikt | Column Linda Terpstra

Ylsa zocht hulp via de chat van Fier. Met een noodkreet. Ze wordt namelijk al jarenlang seksueel uitgebuit door haar zes jaar oudere buurjongen Dennis. Dennis haalt Ylsa meerdere keren per week op voor seksafspraken met andere mannen, waarvoor hij betaald krijgt. Die afspraken regelt hij online. Ik hoor u denken: hoe raakt zo’n meisje nu in zo’n trieste situatie verzeild? Daarop heb ik het antwoord.

Linda Terpstra.

Linda Terpstra. Beeld: FD

Ylsa* is achttien jaar oud, komt uit een gezin met twee hardwerkende ouders, heeft twee jongere zusjes en volgt een opleiding tot nagelstyliste. In de weekenden gaat ze uit met vriendinnen, en tijdens een van die stapavonden heeft ze haar vriend leren kennen, met wie ze inmiddels een halfjaar samen is. Tot zover lijkt er niets vreemds aan het leven van Ylsa; voor de buitenwereld leeft zij het leven van de gemiddelde jongvolwassene.

Nieuws

menu