‘Groene gangmakers’ ontvangen samen half miljoen subsidie voor duurzamer Heerenveen

Vijf lokale duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente Heerenveen kregen gisteren elk 100.000 euro. Ze waren uit tien deelnemers door een jury gekozen. Het geld voor de ‘groene gangmakers’ werd door de gemeente Heerenveen en de provincie Fryslân tijdens een digitale bijeenkomst vanuit Thialf uitgereikt.

Wethouder Jelle Zoetendal toont een van de cheques. Vertegenwoordigers van de vijf winnende duurzaamheidsprojecten zijn op het scherm te zien.

Wethouder Jelle Zoetendal toont een van de cheques. Vertegenwoordigers van de vijf winnende duurzaamheidsprojecten zijn op het scherm te zien. Foto: Mustafa Gumusu

Zo kan bedrijventerrein Heerenveen-Zuid aan de slag om het terrein energiezuiniger maken, kan Aengwirden proberen aardgasvrij te worden, kan Plaatselijk belang Oudeschoot een geluidswal combineren met energie- en warmteopwekking, gaat De Greiden, de grootste wijk in Heerenveen, huizen uit de jaren zeventig en tachtig verduurzamen en gaat Nieuweschoot warmte winnen uit rioolwater om de huizen in het dorp te verduurzamen.

Nieuws

menu