‘Knabbel en babbel’: zo verliezen wij ons waardevolle landschap

In Nederland hebben wij afgesproken belangrijke natuurgebieden te beschermen als EHS, Natura2000, nationale parken, of zoals in Fryslân als weidevogelkerngebieden. Spijtig genoeg wordt er ondanks de afgesproken bescherming steeds aan deze gebieden geknabbeld voor woningbouw, industrie of zelfs voor recreatie.

Het plan om aan de rand van het Sleattemermar zeer luxueuze vakantiewoningen met een koopprijs tot een miljoen euro te bouwen is Ruud Oudega een doorn in het oog.

Het plan om aan de rand van het Sleattemermar zeer luxueuze vakantiewoningen met een koopprijs tot een miljoen euro te bouwen is Ruud Oudega een doorn in het oog. Foto: Simon Bleeker Fotografie Simon Bleeker Fotografie

Dat laatste is ons een doorn in het oog omdat het meestal de kip met de gouden eieren slachten betekent. De recreant komt juist voor deze beschermde natuur en het oorspronkelijke landschap. Het is onverteerbaar dat het algemeen belang dan wijkt voor het financiële gewin van enkele personen of projectontwikkelaars.

Nieuws

menu