1000 jongeren luisteren naar Wagner, topcomponist en antisemiet, en praten over uitsluiting

In de Oosterpoort in Groningen kwamen woensdag 1000 jongeren van veertien verschillende middelbare en mbo-scholen uit Groningen, Drenthe en Fryslân samen op initiatief van het Noord Nederlands Orkest (NNO) en JongerenTop. Het NNO speelde Wagner als een symbool van uitsluiting en zanger en rapper Typhoon trad op als symbool van verbinding.

Het Noord Nederlands Orkest treedt met zanger en rapper Typhoon op voor 1000 leerlingen van het MBO, havo en vwo in het kader van het project 1000 stemmen.

Het Noord Nederlands Orkest treedt met zanger en rapper Typhoon op voor 1000 leerlingen van het MBO, havo en vwo in het kader van het project 1000 stemmen. Foto: Peter Wassing

Niet alle leerlingen staan te springen voor aanvang van het concert: „Ja sorry, ik heb er echt geen zin in”, zegt een leerling nadat de bijna volle zaal heeft gezongen voor haar verjaardag. Toch gaan de telefoons de lucht in nadat de eerste tonen van Wagner klinken. Iemand livestreamt via Instagram, een paar anderen maken filmpjes op Snapchat. Zaklampen op de telefoon worden spontaan aangezet en in de lucht gehouden.

Nieuws

menu