Dit artikel is vandaag gratis

WoonFriesland bouwt 34 nieuwe appartementen in Drachten, deels prefab en gasloos

Bouwbedrijf Dijkstra Draisma heeft onlangs de nieuwe gevel voor de flat aan De Warren in Drachten geplaatst. Foto: WoonFriesland

WoonFriesland bouwt 34 nieuwe appartementen aan De Warren in Drachten. De nieuwe galerijflat vervangt een oud appartementengebouw met 18 woningen.

De nieuwe flat krijgt vier bouwlagen en wordt gasloos, aldus de woningcorporatie die met de bouw zegt ,,letterlijk en figuurlijk een steentje bij te dragen om de woningkrapte in Smallingerland het hoofd te bieden.”

Legosteentjes

Bouwgroep Dijkstra Draisma tekent voor de bouw waarmee negen miljoen euro is gemoeid. De appartementen worden deels prefab gebouwd en passen als ,,legosteentjes” in elkaar, aldus directeur Biense Dijkstra van Dijkstra Draisma. „Alle onderdelen gaan kant en klaar naar de bouwplaats en worden daar aan elkaar vast gezet. Zo kunnen we bijvoorbeeld de badkamer als complete unit in het appartement tillen. Het voordeel is dat we nog sneller en duurzamer kunnen bouwen. Deze week worden de gevels van de eerste etage aangebracht.”

55-plusser

WoonFriesland richt zich met de appartementen op 55-plussers. Elk appartement beschikt over twee slaapkamers, een eigen balkon en een eigen fietsenberging. De bewoners van de vier woningen op de begane grond beschikken over een tuintje. Ook komt er een gemeenschappelijke ruimte die de bewoners kunnen gebruiken voor gezamenlijke activiteiten.

Aan de achterkant van het gebouw komen 26 parkeerplaatsen, die bereikbaar zijn via een tunnel die onder het gebouw doorloopt. Aan de voorkant komen nog eens 9 parkeerplaatsen.

Nieuws

menu