Dit artikel is vandaag gratis

8500 euro subsidie voor ‘De Fantastische meneer Vos’. Het muziektheater is een van de dertien leefbaarheidsprojecten in Zuidoost-Fryslân die geld krijgt

Muziekvereniging Concordia uit Aldeboarn is een van de verenigingen die meewerken aan het muziektheaterstuk De Fantastische meneer Vos. Foto: Provincie Fryslân

Het gezamenlijke muziekproject ‘De Fantastische meneer Vos’ krijgt 8500 euro subsidie van de provincie Fryslân. Het is een van de dertien projecten in Zuidoost-Fryslân dat geld ontvangt uit het Iepen Mienskipsfûns (IMF).

Aan het muziekproject, geïnspireerd op het boek van Roald Dahl, werken muziekvereniging Concordia uit Aldeboarn, Boarnster Krite Toniel, Lytse Krite (jeugdleden toneel), de basisscholen in Aldeboarn en vrijwilligers mee. Voor het stuk worden de muziek en het Friese scenario speciaal gecomponeerd en geschreven. Rond de opvoering worden ook workshops gegeven om de vaardigheden van de muzikanten en acteurs te verbeteren. De totale projectkosten bedragen 27.800 euro.

Naast dit project gaat er dus nog geld naar twaalf andere projecten die de leefbaarheid in een regio stimuleren. In totaal gaat het om een bedrag van 238.000 euro. Voor het komend jaar kan via www.streekwurk.frl/imf weer subsidie worden aangevraagd.

Nieuws

menu