Dit artikel is vandaag gratis

950 Friese jongeren kunnen komende jaren hun talenten ontdekken én gelijk inzetten. Het rijk geeft 1,6 miljoen voor het project Maatschappelijke Diensttijd

Jongeren op een MDT Divers-bijeenkomst in Heerenveen. Foto: MODT Divers

De komende drie jaar kunnen 950 Friese jongeren via het project Maatschappelijke Diensttijd (MDT) hun sterke kanten ontdekken en die inzetten bij een maatschappelijke organisatie. De in MDT Divers samenwerkende Friese welzijnsorganisaties hebben van het rijk 1,6 miljoen euro subsidie gekregen.

Het programma liep al twee jaar met 435 jongeren in de gemeenten Súdwest-Fryslân, Heerenveen, Waadhoeke, Harlingen, Smallingerland, Ooststellingwerf, Noardeast-Fryslân en Dantumadiel. Met de nieuwe toezegging kunnen niet alleen meer jongeren aan zichzelf werken, maar is ook de leeftijdscategorie verruimd. Was die eerst van 14 tot en met 27 jaar, nu is die van 12 tot en met 30 jaar. Ook is de gemeente Weststellingwerf aangehaakt.

Deelnemers aan MDT komen wekelijks samen en proberen met een jongerencoach te ontdekken wat hun talenten zijn. Die kunnen ze vervolgens inzetten bij een organisatie of activiteit naar keuze, zoals bij een zorgorganisatie of duurzaam bedrijf. De jongeren kunnen op meer dan tien locaties terecht. Ze kunnen zich aanmelden via www.mdt.frl .

Nieuws

menu