Aardappels, dekens of sanitair: Freerk Lautenbag en Jeen Holwerda gaan voor de derde keer met hulpgoederen naar Moldavië (en later dit jaar nog eens)

Voor de derde keer sinds het begin van de oorlog in Oekraïne rijden Freerk Lautenbag en Jeen Holwerda zaterdag met een groot hulptransport naar Moldavië, dat 100.000 Oekraïense vluchtelingen opvangt. ,,Hast dêr de frjemde situaasje dat rikere minsken harren taflecht sykje moatte by minsken dy’t earmer binne.”

Freerk Lautenbag (links) en Jeen Holwerda (rechts) zijn de drijvende krachten achter het hulptransport.

Freerk Lautenbag (links) en Jeen Holwerda (rechts) zijn de drijvende krachten achter het hulptransport. Foto: Marcel van Kammen

Op een industrieterrein in Leeuwarden laadt een heftruck een pallet vol met tegels en sanitair in een grote vrachtwagen. Staande in de laadruimte van de vrachtwagen en gekleed in een oranje overall geeft Freerk Lautenbag (65) aanwijzingen aan de heftruckchauffeur. De pallet wordt voorzichtig tegen een ander laadbord aangeschoven waarna de heftruck snel rechtsomkeert maakt; op naar de volgende stapel met toilettegels.

Nieuws

menu