Dit artikel is vandaag gratis

Aart Schoenmaker volgt als interim-directeur bij GGD Fryslân Margreet de Graaf op

Aart Schoenmaker. Foto: PvdA Rhenen/Elst/Achterberg

Aart Schoenmaker wordt interim-directeur Publieke Gezondheid bij GGD Fryslân/Veiligheidsregio Fryslân. Schoenmaker is de tijdelijke opvolger van Margreet de Graaf, die op 1 april vertrekt bij de GGD.

Schoenmaker werd voorgedragen door de Bestuurscommissie Gezondheid van Veiligheidsregio Fryslân, waarna het algemeen bestuur van Veiligheidsregio Fryslân instemde met zijn benoeming. Hij werkte de afgelopen decennia onder meer als algemeen directeur en directeur Publieke Gezondheid bij de Veiligheidsregio Noord Oost Gelderland. Hij was tevens actief als sectiehoofd/adviseur corona bij het Landelijk Operationeel Team Covid-19.

De tijdelijke benoeming van Schoenmaker geeft GGD Fryslân meer tijd en ruimte om een nieuwe directeur Publieke Gezondheid te vinden. Wim Kleinhuis, algemeen directeur van Veiligheidsregio Fryslân, vertelde de Bestuurscommissie Gezondheid donderdag dat hij hoopt nog voor de zomer een definitieve vervanger van Margreet de Graaf te vinden.

Cosis

De Graaf vertrekt per 1 april naar Cosis, een organisatie in Groningen en Drenthe voor mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking. Ze wordt daar lid van de raad van bestuur. De Graaf was sinds 2015 werkzaam als directeur publieke gezondheid bij GGD Fryslân/Veiligheidsregio Fryslân.

Nieuws

menu