Acht keer een aardappelhapje op je bord verveelt niet
Een wafeltje van aardappelpuree met paling, aardappelsoep met wortels en bleekselderij, aardappel met onder druk gerookte wortel. Liefst acht gerechtjes wisten koks in opleiding van roc Friese Poort te maken met ‘niet geschikte’ aardappelen.

Studenten van roc Friese Poort lieten hun creativiteit de vrije loop op 'niet geschikte' aardappelen. Foto: Marcel van Kammen
Met 32 gasten zat het restaurant van De Kruidhof in Buitenpost vrijdag aan zijn corona-tax. De lunch met de aardappelgerechten was georganiseerd door Fjild de Verspillingsmarkt, roc Friese Poort en de Friese Milieu Federatie om de voedselverspilling aan de kaak te stellen. ,,Het is te gek voor woorden, maar is een aardappel te groot of te klein of zit er een deukje in dan wordt het als afval gezien”, zegt Marieke van der Hoek van de Friese Milieufederatie.