Van het Cachot in Appelscha tot de klokkenstoel in Elsloo; Achttien monumenten Ooststellingwerf openen zondag 11 september de deuren

In de gemeente Ooststellingwerf zullen zondag 11 september achttien monumenten hun deuren openen en van binnen en buiten te bezichtigen zijn in het kader van de nationale Open Monumentendag.

De korenmolen van Weyert in Makkinga is een van de achttien monumenten in Ooststellingwerf die zondag 11 september in het kader van de nationale Open Monumentendag te bezichtigen is.

De korenmolen van Weyert in Makkinga is een van de achttien monumenten in Ooststellingwerf die zondag 11 september in het kader van de nationale Open Monumentendag te bezichtigen is. Foto: gemeente Ooststellingwerf

Naast leerzame activiteiten, zoals rondleidingen en exposities, over de geschiedenis van het monument en de omgeving, zijn er daarnaast ook activiteiten voor kinderen. ,,Monumenten zijn er omdat wij met elkaar hebben afgesproken dat sommige gebouwen de moeite waard zijn om te bewaren voor de generaties die na ons komen”, zegt wethouder Esther Verhagen.

Nieuws

menu