Dit artikel is vandaag gratis

Adine Faber-Versluis wint Friese Vrouw in de Media Award 2022

Adine Faber-Versluis. Foto: Chantal de Baar MOONfotografie

Adine Faber-Versluis heeft de Vrouw in de Media Award Friesland gewonnen. Ze wist in 2022 via sociale media veel mensen te bereiken en kwam regelmatig aan het woord in de landelijke media.

De Vrouw in de Media Award is in het leven geroepen om vrouwelijke experts en rolmodellen een gezicht te geven in de media. De prijs werd in 2009 voor het eerst uitgereikt.

Faber-Versluis was een van de twaalf genomineerden voor de Friese verkiezing. De genomineerden werden voorgedragen door een jury, bestaande uit Ria Kraa (hoofdredacteur Friesch Dagblad ), Houkje Rijpstra (directeur-bestuurder van Omrop Fryslân) en juryvoorzitter Geesje Duursma van De Pleats in Burgum. Het publiek kon daarna een stem uitbrengen.

Financiële bewustwording

Faber-Versluis is oprichter van het platform LekkerLevenMetMinder.nl en de Money Mind Academy, waarmee zij zich inzet voor financiële bewustwording en financiële vrijheid onder vrouwen. Mensen die op haar stemden zien haar als inspiratiebron voor financiële zelfstandigheid, aldus de jury.

Met de Friese prijs op zak maakt Faber-Versluis kans om ook de landelijke Vrouw in de Media Award te winnen. De stemming hiervoor is open tot en met 31 januari. Op 6 februari wordt bekendgemaakt wie de landelijke Award heeft gewonnen.

Nieuws

menu