Dit artikel is vandaag gratis

Aeres MBO Leeuwarden, Hogeschool Van Hall Larenstein en FrieslandCampina gaan samenwerken. Doel? Een nieuwe generatie medewerkers voor de zuivel toekomstgericht opleiden

Melk van zuivelconcern FrieslandCampina. Foto: ANP

Aeres MBO Leeuwarden, Hogeschool Van Hall Larenstein en FrieslandCampina gaan samenwerken. Met de oprichting van het Centre of Vocational Excellence Dairy in Leeuwarden moet een nieuwe generatie medewerkers voor de zuivelsector toekomstgericht worden opgeleid.

‘De zuivelindustrie is een snel veranderende industrie die een cruciale rol speelt in het voeden van de groeiende wereldbevolking’, schrijven de scholen en het zuivelconcern in een gezamenlijke verklaring. ‘Dit stelt nieuwe eisen aan kennis, vaardigheden en de manier waarop geleerd wordt.’ Aeres, Van Hall Larenstein en FrieslandCampina willen door hun samenwerking voldoende en goed opgeleide medewerkers waarborgen ‘voor nu en in de toekomst’.

Vanuit de Association of European Dairy Industry Learning (AEDIL) is samen met acht andere landen een Erasmus+-project opgezet met als doelstelling in elk land een Centre of Vocational Excellence (CoVE) op het gebied van zuivel op te richten. Die gaan vervolgens aan de slag om uitdagingen in de zuivelindustrie slagvaardig op te pakken.

Nieuws

menu