Er is eindelijk een akkoord bereikt in de onderhandelingen over de nieuwe cao in de jeugdzorg: ‘Doordat we zo collectief actie voeren, zie je ook dat dit bereikt kan worden’

Na een maandenlange impasse hebben vakbonden FNV, CNV en FBZ met Jeugdzorg Nederland een akkoord bereikt over een nieuwe cao. Froukje Offinga, voorzitter van de ondernemingsraad van Jeugdhulp Friesland en kaderlid van FNV Jeugdhulp Friesland, is blij: ,,Met name de erkenning die jeugdzorgwerkers krijgen, is belangrijk.”

Medewerkers uit de jeugdzorg voerden vorige maand actie op het Malieveld in Den Haag. Zij vinden dat er te weinig geld is voor hun sector, dat de werkdruk te hoog is en dat de wachtlijsten te lang zijn. Volgens vakbond FNV was het de tweede staking in de jeugdzorg ooit.

Medewerkers uit de jeugdzorg voerden vorige maand actie op het Malieveld in Den Haag. Zij vinden dat er te weinig geld is voor hun sector, dat de werkdruk te hoog is en dat de wachtlijsten te lang zijn. Volgens vakbond FNV was het de tweede staking in de jeugdzorg ooit. Foto: ANP

In de nieuwe cao staan onder meer afspraken voor een loonstijging van 8 procent en ruimte voor werknemers om hybride (plaats- en tijdonafhankelijk) te kunnen werken. Ook gaat de kilometervergoeding voor zakelijke reizen omhoog.

Nieuws

menu