Al een eeuw studeren dankzij boerenbroers uit het voormalige dorp Westermeer: De Stichting Gebroeders de Jongs' Leen vierde haar jubileum in het Fries Scheepvaart Museum in Sneek

Al 229 studenten hebben inmiddels een ‘pensie’, oftewel een studiebeurs, mogen ontvangen uit het leen van de gebroeders de Jong uit het voormalige dorp Westermeer bij Joure. Zaterdag werd stil gestaan bij honderd jaar particuliere studiefinanciering.

Het symposium werd geleid door presentator Anne Jan Toonstra, met daarnaast schrijver van het boek Floris van Berckel-Smit en bestuursleden van de stichting Birgit ten Cate en Eelco de Graaf.

Het symposium werd geleid door presentator Anne Jan Toonstra, met daarnaast schrijver van het boek Floris van Berckel-Smit en bestuursleden van de stichting Birgit ten Cate en Eelco de Graaf. Foto: Simon Bleeker

Van professionele musici tot een cardioloog en een kernfysicus. Allen konden ze mede dankzij een studiebeurs uit het leen van Tjeerd en Reinder de Jong studeren. Zaterdag werd het honderdjarig jubileum van het leen gevierd op een bijzondere plek voor de leengerechtigden: het Fries Scheepvaart Museum in Sneek.

Nieuws

menu