Al veel jeugd van 12 tot 18 jaar geprikt met Pfizer tegen het coronavirus op de Waddeneilanden

Deze week werden op Schiermonnikoog 25 van 41 tieners in de leeftijd van twaalf tot achttien jaar geprikt met een coronavaccin. Na de eerste dag op Terschelling en Ameland stond daar gisterochtend de teller op 57 en 68 gevaccineerde kinderen. Zaterdag en zondag wordt er op de eilanden verder gevaccineerd met Pfizer/BioNTech.

Een jonge inwoner van Terschelling kijkt toe bij een vaccinatie tegen het coronavirus. Toen coronaminister Hugo de Jonge bekendmaakte dat alle kinderen van 12 jaar en ouder een prikafspraak mogen maken, heeft de gemeente de eilanders in die leeftijdsgroep laten weten dat ze zonder afspraak zich kunnen melden voor een prik.

Een jonge inwoner van Terschelling kijkt toe bij een vaccinatie tegen het coronavirus. Toen coronaminister Hugo de Jonge bekendmaakte dat alle kinderen van 12 jaar en ouder een prikafspraak mogen maken, heeft de gemeente de eilanders in die leeftijdsgroep laten weten dat ze zonder afspraak zich kunnen melden voor een prik. Foto: Jaap Schaaf

,,Op Schier heeft een behoorlijk deel van de jongeren zich laten vaccineren; 25 van de 41 is een mooi getal”, zegt Jan Arentz, woordvoerder van GGD Fryslân in een toelichting op het weekrapport. De Vlielander kinderen kunnen komende woensdag terecht, voor hen kwam de mededeling te laat dat ook jeugd zonder onderliggende klachten gevaccineerd kan worden.

Jeugd van vaste wal

Nieuws

menu