Onze nieuwe columnist Siebe Schootstra zet zich hard in om de klimaatverandering tegen te gaan: 'De meeste mensen begrijpen nog onvoldoende wat er aan de hand is en wat ons te wachten staat.'

De gevolgen van de klimaatcrisis zijn volgens Siebe Schootstra (57) zo ingrijpend voor de mensheid, dat we alles moeten aangrijpen om de CO2-uitstoot naar beneden te krijgen. ,,En dan moet je zelfs geo-engineering niet uitsluiten.”

We moeten alles uit de kast trekken om de klimaatcrisis in toom te houden vindt Siebe Schootstra

We moeten alles uit de kast trekken om de klimaatcrisis in toom te houden vindt Siebe Schootstra Foto: Marchje Andringa

Vanaf deze week schrijft Schootstra een keer per maand een column voor het Friesch Dagblad over de energietransitie. Een onderwerp dat hem ten tijde van het Energieakkoord in 2013 echt bij de lurven greep, maar al eerder zijn interesse had. ,,Ik kwam rond mijn 25ste na een rondreis van anderhalf jaar over de Atlantische Oceaan terug in Nederland, waar toen net het Nationaal Milieuplan Plus werd gepresenteerd. Het was het eerste plan met harde milieueisen. Zo mocht afval niet meer gestort worden. De kosten voor afvalverwerking gingen toen sky high . Met een groepje begonnen we een bedrijfje om organisaties milieu-adviezen te geven. De kosten daarvan verdienden die bedrijven snel terug dankzij afvalscheiding.”

Nieuws

menu