Alles valt op z’n plek in de Lemster Baai: het skûtsje van Lemmer is SKS-kampioen

Met een overwinning op het thuiswater is schipper Albert Jzn. Visser met zijn bemanning van het Lemster Skûtsje in stijl kampioen geworden van de 76e editie van de SKS. Daarmee viel in de Lemster Baai alles op z’n plek.

Het Lemster Skûtsje en Grou strijden zij aan zij in de baai van Lemmer om de winst, maar schipper Albert Visser zou Lemmer voor het eerst sinds 34 jaar weer het SKS-kampioenschap bezorgen.

Het Lemster Skûtsje en Grou strijden zij aan zij in de baai van Lemmer om de winst, maar schipper Albert Visser zou Lemmer voor het eerst sinds 34 jaar weer het SKS-kampioenschap bezorgen. Foto: Tom Coehoorn

Albert Visser leek het allemaal nog niet zo goed te beseffen, toen het Lemster Skûtsje aan de zijde van het volgschip Marita aanmeerde aan de kade in Lemmer, vlakbij de oude sluis. Daar waar de niet-geplande receptie op de steiger kon beginnen. ,,Op De Lemmer kampioen wurde mei it Lemster Skûtsje, dat is in jongesdream. Ik moat der noch even oan wenne”, bekende Visser, die met een kampioenschap zonder overwinning net zo blij zou zijn geweest.

Nieuws

menu