Gemeenten en organisaties in Noardeast-Fryslân en Dantumadiel vragen aandacht voor financieel misbruik door criminelen van ouderen en hoe dit te voorkomen

Private, publieke, commerciële en niet-commerciële organisaties in Dantumadiel en Noardeast-Fryslân gaan samenwerken om financieel misbruik bij ouderen aan te pakken en te voorkomen. Hiervoor ondertekenden zij donderdag de ‘Lokale Alliantie Noordoost-Fryslân’.

Het college van Leeuwarden is benieud of het wegnemen van schulden, mensen meer kansen biedt om aan hun toekomst te werken.

Het college van Leeuwarden is benieud of het wegnemen van schulden, mensen meer kansen biedt om aan hun toekomst te werken. Foto: Lex van Lieshout

Met de toename van het aantal ouderen in Nederland komen er ook meer meldingen binnen van financieel misbruik. ,,In part fan de âlderen yn ús gemeenten is kwetsber. Wy wolle harren stypje en mei-inoar alles der oan dwaan om finansjeel misbrûk te sinjalearjen en te foarkommen”, aldus Froukje Morsing, vertegenwoordiger van het gebiedsteam Noardeast-Fryslân.

Onder de aandacht

Nieuws

menu