Als je corona hebt gehad en maar niet van je klachten afkomt, wat dan? Cor Procee uit Leeuwarden heeft long covid: 'Het leven is geen schim meer van wat het was'

Een op de acht Nederlanders houdt langdurig klachten na een coronabesmetting. Cor Procee (43) uit Leeuwarden is een van hen. Wat de zorg voor deze patiënten betreft is er nog veel werk aan de winkel, merkt ook fysiotherapeut Manoek Westra. ,,Het is bij mensen met long covid uitproberen, heel veel uitproberen. ”

Cor Procee kampt met langdurige klachten na corona en gebruikt daarom een rolstoel.

Cor Procee kampt met langdurige klachten na corona en gebruikt daarom een rolstoel. Foto: Marchje Andringa

Van een drukke ondernemer en een fanatieke volleyballer naar iemand in een rolstoel met nauwelijks energie om de dag door te komen. Zo omschrijft Leeuwarder Cor Procee (43) de omslag naar een leven met long covid. ,,Je krijgt een heleboel voor je kiezen, het gaat allemaal absoluut niet vanzelf. Maar je moet blijven kijken naar de mogelijkheden en niet accepteren dat het zo blijft.” Procee is privacy-specialist en directeur bij bedrijf Integripro, dat hulp biedt aan bedrijven op het gebied van cyberveiligheid. Eind april 2021 werd Procee besmet met het coronavirus. Hij werd opgenomen op de ic en raakte in coma. Eind mei was hij daar weer uit. ,,Dat was wel vrij heftig”, blikt Procee terug.

Nieuws

menu