Dit artikel is vandaag gratis

(Alweer) ophef op Vlieland: fractievoorzitter Bloem van Algemeen Belang Vlieland neemt ontslag, formatie duurt nu nóg langer

Het dorp Oost-Vlieland. Foto: FD

Rob Bloem, fractievoorzitter van lokale partij Algemeen Belang Vlieland (ABV), heeft afgelopen vrijdag per direct ontslag genomen. Ook is hij geen raadslid en geen lid meer van ABV.

Aanleiding van het ontslag is veel ontstane ophef over zijn ‘dubbelleven’, schrijft ABV: er zijn berichten naar boven gekomen die Bloem onder de naam Paul Zornig op Twitter had gezet. ‘Zaken die zich afspelen in zijn alter-ego zijn van een bijna criminele aard waar het ABV zich volledig van distantieert’, schrijft ABV op haar website.

In 2016, toen Bloem nog in Apeldoorn woonde, heeft hij een nacht in de cel gezeten. Hij had berichten geplaatst over een wielerevenement in de stad, die werden opgevat als dreigement.

De toch al moeizame formatie op Vlieland loopt hierdoor nog meer vertraging op: de coalitiegesprekken worden tot na 16 juni stilgelegd, totdat ABV een nieuwe fractievoorzitter heeft gevonden.

Nieuws

menu