Dit artikel is vandaag gratis

Ameland dreigt met een bom onder de energiecoöperatie en het fierljepseizoen is weer van start gegaan. Dit zijn verhalen uit het Friesch Dagblad van maandag

Er waren veel zusters bij de heiligverklaring van Titus Brandsma op het Sint-Pietersplein in Rome. Foto: Lodewijk Born

Deze verhalen uit het Friesch Dagblad van maandag 16 mei wil je niet missen: Bij de heiligverklaring van Titus Brandsma in Rome waren ook Friezen aanwezig en IJVC mag nu eindelijk zeggen dat ze gaan promoveren.

Onenigheid over de verdeling van de opbrengsten van lokaal opgewekte energie in 2020 staat dinsdag op de agenda bij de algemene ledenvergadering van Us Koöperaasje, de koepel van lokale energiecoöperaties in Fryslân. Ameland, de grootste partij, dreigt uit de coöperatie te stappen.

Bij de heiligverklaring van Titus Brandsma waren zondagochtend ook veel Friezen aanwezig. Allemaal hebben ze hun eigen verhaal met Titus.

De oeverzwaluwwand bij de trailerhelling van Marsum is al een tijd in gebruik. Zaterdag is de wand alsnog officieel geopend en werd duidelijk waarom hij zo goed in het lokale landschap past.

Het promotiefeestje werd per abuis een week geleden al gevierd, maar na een warrige week met tegenvallend nieuws, maakte IJVC zaterdag aan alle onzekerheid een eind. Volgende week is de promotie een feit.

Na twee vervelende zomers begonnen de fierljeppers zaterdag aan een nieuw seizoen. Het werd in Buitenpost een ouverture zonder vuurwerk, maar junior Wisse Broekstra sprong wel meteen het verst van allemaal en dus moet de gevestigde orde er nu al een schepje bovenop doen.

Het weer

Vandaag trekken er wolkenvelden over, toch komt de zon zo nu en dan tevoorschijn. Ook kunnen een paar buien overtrekken. Enkele exemplaren komen al in de ochtend voorbij, maar de kans is het grootst in de middag. Daar kan een klap onweer of hagel voorkomen. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind wordt het 23 tot 26 graden.

Elke dag onze verhalen ontvangen in je mail? Schrijf je dan in voor onze dagelijkse nieuwsbrief . Fijne dag!

Nieuws

menu