Amerikaanse labrador Buddy is de leeflijn van Esther (23) uit Drachten: 'Ik weet nu dat God toch een bedoeling heeft met mijn leven'

De 23-jarige Esther Meinsma kreeg zo’n drie jaar geleden te maken met een functionele neurologische stoornis, een ernstige aandoening waardoor ze onder andere niet meer kan praten en eten. Alhoewel haar leven in de bloei werd verstoord, geeft haar hond Buddy haar nieuwe hoop. Hij redde in meerdere opzichten haar leven.

Esther Meinsma en haar hond Buddy. Naast haar René Veneboer die samen met echtgenote Ellen haar die dag in maart te hulp schoot.

Esther Meinsma en haar hond Buddy. Naast haar René Veneboer die samen met echtgenote Ellen haar die dag in maart te hulp schoot. Foto: Jilmer Postma

Het is een druilerige woensdagmiddag in maart als het echtpaar Ellen en René Veneboer uit Drachten iets vreemds opmerkt. Bij het uitladen van de boodschappen zien ze vanuit hun ooghoeken een bruine hond geagiteerd blaffen. De hond rent opgewonden heen en weer, verdwijnt uit het zicht over de heuvels en komt terug. Er is geen baasje te zien.