Dit artikel is vandaag gratis

Nog geen stormloop: tot nu toe is er slechts 2600 van de 200.000 euro subsidie voor wolfwerende oplossingen aangevraagd bij de provincie Fryslân

De FNP bracht in 2020 een bezoek aan een schapenhouder in Drenthe. De boer liet zien hoe hij met een hek de wolf probeert te weten. Foto: Jaspar Moulijn

Van de 200.000 euro subsidie die er in Fryslân beschikbaar is voor wolfwerende maatregelen, is er tot nu toe 2600 euro uitgekeerd. Dit meldt het journalistieke programma Pointer van KRO-NCRV.

In Fryslân gaat het om drie aanvragen sinds 12 april 2022, toen de subsidie beschikbaar kwam. Drie andere aanvragen zijn nog in behandeling.

Ook in andere provincies is nog geen sprake van een stormloop op de beschikbare gelden. Van de 2,2 miljoen euro die in de afgelopen twee jaar beschikbaar waren is 678.000 euro uitgekeerd. De subsidie is bedoeld voor maatregelen om de wolf te weren, bijvoorbeeld met rasters met stroom.

Vijf provincies

De subsidies voor wolfwerende maatregelen worden op dit moment in vijf van de twaalf provincies ter beschikking gesteld. Dat zijn ook de provincies waar wolven zich nu officieel gevestigd hebben, namelijk Fryslân, Drenthe, Gelderland, Limburg en Brabant.

Nieuws

menu