Annemieke Huiskamp is een echte Rødstrømper door haar werk bij PCBO Leeuwarden om kansengelijkheid te bevorderen en wint daarvoor de Rødstrømpe-prijs

Onderwijskundig beleidsmedewerker Annemieke Huiskamp heeft de Rødstrømpe-prijs gewonnen, een Fries-Noorse emancipatieprijs. Zij krijgt de prijs onder andere voor haar inspanningen om kansengelijkheid onder leerlingen te bevorderen bij PCBO Leeuwarden.

Annemieke Huiskamp (m) mocht de Rødstrømpe-prijs in ontvangst nemen. Oud-winnaressen Natasja Bennink (l) en Alie Visser (r) en bedenker van de prijs Egbert Pijfers waren ook aanwezig, allemaal mét rode sok.

Annemieke Huiskamp (m) mocht de Rødstrømpe-prijs in ontvangst nemen. Oud-winnaressen Natasja Bennink (l) en Alie Visser (r) en bedenker van de prijs Egbert Pijfers waren ook aanwezig, allemaal mét rode sok. Foto: eigen foto

Op Internationale Vrouwendag, toepasselijk genoeg, werd de Rødstrømpe-prijs aan Huiskamp uitgereikt. In bijzijn van de vorige twee winnaressen, beeldhouwster Natasja Bennink en ic-verpleegkundige Alie Visser, de bedenker van de prijs Egbert Pijfers en medewerkers van PCBO Leeuwarden mocht Huiskamp de prijs in ontvangst nemen. ,,Ik ben natuurlijk vereerd en dit laat zien dat je als vrouw ook het een en ander kan betekenen voor de maatschappij. Het is mooi om daar op deze specifieke dag stil bij te staan”, zegt Huiskamp.

Nieuws

menu